söndag 19 april 2009

Gundes lakejer


Wow, vilken dag vi hade igår!

Astrid och Calle damp ner redan på fredagskvällen, och vi knallade bort till favoriten Durken och åt god mat och drack ännu lite godare drycker. Den tillike gode Alex bjöd på dessert uppepå det. Fint. Sen begav vi oss hemåt och spelade Rita och gissa i timmar.

Vi var inte direkt uppe med tuppen på lördan. Låg och drog oss, för att sedan sluka en brakfrukost ihop. Framåt halv tolv, tolv , istället för planerade halv elva, satte vi oss i Passaten mot Oxelösund. Här skulle lekas! Men skulle det bli så kul som vi hoppades, eller skulle vi mest få garva åt hur pinsamma banorna var? "Det kan inte bli fel när det är vi" slog Astrid fast. Lättade efter det konstaterandet åt vi grillspett på haket Athena. Bästa stället i Ockle? Det stank frityr, klientelet spelade Jack Vegas och inredningen var hiskelig. Men maten helt ok och vi var laddade.

Runt hörnet låg äventyret: Boda Borg.

Jösses, va kul vi fick! Från klockan två till stängning klockan nio for vi runt som Gundes värsta lakejer mellan banorna. Klurigt, fingerfärdigt, spänstigt och fantasikrävande. Vi tog oss ann allt. Middagen som vi planerat att äta hemma efteråt blev istället tacobuffé på plats, ihop med alla andra barnsliga barn. (Glass och choklasås som avrundning, precis som på bästa barnkalas.) Min till vardags hyfsat strikta LCHF-kost fick dessutom backa för ett par delicatobollar med kaffe som lyckades slinka som pausfika. Allt för att orka klämma bara en bana till.

Vi åkte hem med fem stämplar i häftet = lika många avklarade quizzar. Någon i bilen verkade lite besviken, men jag var helnöjd med vår insats.

Such a perfect day.

Åk dit om ni vill ha en heldag med era vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar